Program Özellikleri

Programın öğrenim süresi sekiz yarıyıl (dört yıl) olup eğitim dili Türkçe’dir. Lisans derecesinde öğrenim veren programdan mezun olunduğunda fizyoterapistlik derecesi kazanılmaktadır. Örgün öğretim yapılan bölümde ikinci öğretim bulunmamaktadır. Program tam zamanlı ve 1. öğretim olarak sürdürülmektedir.

Programa İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Lisans Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine uygun olarak YÖK, ÖSYM ve Rektörlükçe istenen belgelerle, Senato tarafından belirlenen süreler içinde kesin kayıt yaptırılır. Kayıt hakkı kazanan adayların kayıt için şahsen ya da e-devlet sistemi üzerinden başvurmaları gerekir.

Lisans programının temel amacı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon temel eğitim ve öğretimi kapsamında, evrensel bakış açısıyla kültürel değerlerimizi koruyup, insan haklarına saygılı, ülke ve dünya gerçeklerine duyarlı, ulusal gereksinimleri üstün tutan, mesleki bilgi ve becerilerle uluslararası düzeyde donanımlı, araştırıcı ve üretken fizyoterapistler yetiştirmek, yaşam boyu öğrenme sürecini oluşturup desteklemek, mesleki özerkliğin kazanılması için çalışmalar yapmak; fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmeti ve koruyucu sağlık programlarıyla toplumun yaşam kalitesini artırmak, ulusal ve uluslararası platformlarda mesleğimizi, ülkemizi ve üniversitemizi temsil etmektir.

Öğrencilerin programda yer alan 240 AKTS kredi karşılığındaki tüm dersleri, en az 2.00 Genel Not Ortalaması ile başarı bir şekilde tamamlaması gereklidir. Programa ait tüm sınavlar, ölçme ve değerlendirmeler İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği'nin (http://sbf.ikc.edu.tr/S/10486/yonetmelikler-yonergeler-usul-ve-esaslar-mevzuat-ogrenci) ilgili maddeleri doğrultusunda yapılır. Program öğrencilerinin mezun olabilmesi için programda yer alan 240 AKTS kredi karşılığındaki tüm dersleri, en az 2.00 Genel Not Ortalaması ile başarı bir şekilde tamamlaması gereklidir.

Bölümün öğrencileri İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nün derslikleri, teknik beceri laboratuvarı, kütüphane, bilgisayar laboratuvarı, bilimsel toplantılar gibi tüm olanaklarından yararlanır.

Mezunlar istihdam profilleri kapsamında özel, devlet ve üniversite hastanelerinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, özel kliniklerde, spor kulüplerinde, termal otel ve kaplıca merkezlerinde, endüstri ve sanayi tesislerinde, halk sağlığı ünitelerinde, ev rehabilitasyonunda veya evde bakım merkezlerinde, sağlıklı ve engellilerin spor ve rekreasyonel aktivitelerinin uygulanmasında, okullarda, huzurevi ve bakımevlerinde, belediyelerde, engelli okulları ve sağlık hizmetlerinde fizyoterapist olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca engelliler için danışmanlık, özel eğitmenlik yapabilirler veya yüksek lisans - doktora eğitimleri ile akademik kariyer yapabilmekte, ulusal ve uluslararası sağlık politikaları ile ilgili projelerde görev alabilmektedirler.

Üst derece programlarına geçiş kapsamında mezunların, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ve Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonrası yüksek lisans programlarına (http://saglikbilimleri.ikc.edu.tr/) başvuru yapma hakkı bulunmaktadır.

 

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Derya ÖZER KAYA

Adres: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanlığı, Balatçık Mahallesi Havaalanı Şosesi No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İZMİR.

İnternet Adresi: sbfftr.ikc.edu.tr

Telefon: 0 232 329 35 35

Faks: 0 232 325 33 57

Menüyü Kapat